Over mij

Paarden hebben al veel betekend voor mij, en dan vooral het paard waar ik mijn begeleiding naar heb vernoemd: Ixie. Ikzie. Een betere naam kon er niet zijn. Want als je het mij vraagt, levert je gezien en begrepen voelen een belangrijke bijdrage aan lekker in je vel te zitten. Voor een kind is het een basis om zich veilig te voelen en te kunnen groeien en bloeien. Daar ligt een mooie link naar mijn andere ‘tak van sport’: ouderschapscoaching. De verbinding tussen ouders en hun kinderen versterken door samen te kijken naar de communicatie; begrijp je elkaar? “Ik zie jou, mijn kind”

CoachIn het kort mijn achtergrond.  Ik ben geschoold als orthopedagoog, psycholoog, video-hometrainer en paardencoach. Daarnaast volg ik geregeld cursussen om me te blijven verdiepen in methodieken en zienswijzes. Voordat ik als zelfstandige begon, werkte ik in de pleegzorg, als begeleider van pleeggezinnen. Na al die adviezen voor andere gezinnen, mocht ik zelf de praktijk gaan ervaren met mijn 2 prachtige kinderen.  Ik maak de mooie ontroerende tijd-doen-stilstaan kanten mee en de moeilijke hoe-pak-ik dit-in-hemelsnaam-goed-aan momenten. Heerlijk vol voor persoonlijke ontwikkeling én waardevol voor mijn werk.
Dan die paarden… Ik rij bijna mijn hele leven paard, knuffel ze, speel met ze, ben met ze. Geïnspireerd door mij te zien met Ixie heb ik paardeneigenaren gecoacht met hun paard. Gevat door wat paarden kunnen doen voor mensen, en kinderen / jongeren in het bijzonder, wil ik anderen dit ook meegeven. Niet meer met Ixie zelf, wel met de naar hem vernoemde begeleiding. En ook weer met bijzondere lieve paarden.

NVO basis-orthopedagoog

SKJ master-orthopedagoog