Over IXIE

IXIE, IkZie

Zien is de rode draad in mijn werk.

In het individuele werk met de kinderen, richt ik me op het kind zien; wie ben je en wat heb je nodig om je prettig te voelen en om om te gaan met wat je tegen komt in het leven. De paarden helpen daarbij, die doen niet aan maskers, ze kijken direct naar wie we zijn en zien hoe we ons voelen. De pony die mij heeft laten ervaren wat dit voor je kan betekenen, had als bijnaam Ixie. Hij was heel lang mijn paardenmaatje en met wat hij mij heeft laten ervaren ook de grondlegger voor mijn werk met de paarden.

In het werk met ouders richt ik me ook op het zien. Het kind zien, de interacties en dynamieken in het gezin. We zien het letterlijk op de videobeelden bij de videofeedback. Of we kijken via de poppetjes van de innerlijke familie naar wat er gebeurt tussen ouder en kind.

Ianthe

Als je mij als kind vroeg wat ik later wilde worden, had ik gezegd “iets met dieren of kinderen helpen”. Het is nog mooier geworden dan dat, namelijk samen met dieren kinderen helpen. Én mogen meekijken bij de basis van het kind, namelijk het gezin. Werk om blij van te worden.

Naast plezier in mijn werk, neem ik natuurlijk nog meer mee. Zowel mijn jarenlange ervaring met paarden, zelf moeder-zijn als kennis uit studies en cursussen. Na mijn bachelor psychologie en master orthopedagogiek (lid van de NVO), heb ik een aantal jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt. Ik ben opgeleid voor video-hometraining en toen voor mezelf begonnen. Via een van de gezinnen die ik begeleidde kreeg ik het duwtje om kinderen te gaan helpen met paarden. Om nog beter te kunnen vertalen wat de paarden ons laten zien, heb ik cursussen basis en systemische paardencoaching gevolgd. Voor ondersteuning aan basisschoolkinderen die moeite hebben met schoollesstof ben ik geschoold in de methode Anders Leren met Paarden. Bij Janneke van Olphen en Arienne Klijn ben ik opgeleid tot specialist hooggevoelig & strong-willed kind, voor specifieke vraagstukken over kinderen met deze combinatie van eigenschappen. Verder volg ik geregeld kleinere cursussen en workshops om me te blijven ontwikkelen.