Werkwijze

Wat ixie de kinderen wil geven

Je gezien en geaccepteerd voelen in wie je bent.

Steun in de ontwikkeling door de groeikansen van het kind te benutten.

Genietmoment bij de paarden om naar uit te kijken.

Hoe doe ik dat?

Om te beginnen hebben we het leuk samen, we maken er een fijn uur van. Dat is de voorwaarde om te kunnen groeien. Vanuit positief contact ontstaat een vertrouwensband en kan het kind zich open stellen en nieuwe ervaringen opdoen. Startpunt. Vanuit dit contact gaan we samen aan de slag met het paard. Ik leer/vertel het kind over het paard, het kind krijgt opdrachtjes van mij en ik krijg verzoeken van het kind. Al babbelend en doend dienen zich momenten aan die ik groeikansen noem. Hier pik ik op in. De aanleiding kan zijn gedrag van het paard of het kind, een opdracht die wel of niet lukt, of gewoon behoefte om iets te vertellen. Onbewust is er ook vanalles gaande. Zo zakt het cortisol (stresshormoon) bij het kind, worden er in de hersenen allerlei verbindingen in werking gezet (bijvoorbeeld tijdens het balanceren op het paard), het kind zakt in zijn lijf enz…

Bij Ixie wordt er zowel naast als op het paard gewerkt. Het kind doet in principe mee vanaf begroeting tot afscheid van het paard. Dus ook de verzorging doen we samen. Misschien goed om te vermelden is dat het doel niet is om te leren paardrijden. De kinderen leren wel een aantal basisbeginselen zoals sturen, ‘stoppen en starten’, zowel naast als op het paard.  En ik leer ze vanalles over gedrag, taal, verzorging en enkele basisbeginselen in de omgang met paarden. Maar het doel is om binnen dit bezig zijn met het paard de groeikansen van het kind te benutten.

Doelen

Bij de kennismaking hoor ik graag jullie verwachtingen van Ixie en doelen die jullie hopen te behalen. Deze groeiwensen geven mij een leidraad waar het kind ondersteuning in kan gebruiken. Toch is het niet mijn focus, en heb ik de doelen tijdens de sessie meer in mijn achterhoofd dan op de voorgrond. Ik denk namelijk dat de grootste groeikansen zich aandienen als er afgestemd wordt in het hier en nu. Zonder agenda.

Zin gekregen om een eerste afspraak te maken? Of om meer informatie te krijgen? Neem contact op.